11 mar 2022

Vår uppdragsgivare Agtira storsatsar

Kretsloppsodling är bra för miljön, bra för människan och ger bra produkter – samtidigt som den använder ytterst små resurser, jämfört med traditionell odling.

Agtira (f.d. Peckas Naturodlingar) är ett börsnoterat forsknings- och utvecklingsföretag inom foodtechsektorn, som levererar system för hållbar livsmedelsproduktion till aktörer inom livsmedelsbranschen. Företagets ambition är att bli världsledande inom urban livsmedelsproduktion och ta ledningen på en riktig framtidsmarknad, där bolaget utvecklar både odlingsmetoder och mjukvarusystem. Smarta odlingssystem från Agtira möjliggör livsmedelsproduktion som är hållbar, klimatsmart och lönsam.

”Smarta odlingssystem som de Agtira bygger kommer att spela en central roll i Sveriges framtida utveckling av hållbart producerad mat. Tillsammans med Greenfood kommer vi att producera mer hälsosam och mer hållbar mat runt om i Sverige” tillägger Mattias Gemborg, VD Agtira.

Uppdraget har innefattat bl.a. framtagning av det nya namnet Agtira, grafisk profil, 3D-visaulisering, pressmeddelande, kvartalsrapporter och hemsida.

Vår uppdragsgivare Agtira, tillsammans med Greenfood, planerar nu inför en storsatsning på deras gemensamma passion – urban farming, med 10 odlingssystem på strategiskt utvalda platser i Sverige. Vi är tacksamma för möjligheten att vara med på denna spännande och viktiga resa och önskar Agtira ett stort lycka till.

Läs mer om storsatsningen nedan:
Agtira och Greenfood planerar storsatsning inom urban farming med vertikalodlingar på många platser i Sverige